Köklü bir tarihe sahip Türk mutfağının eşsiz zenginliklerini dünyaya tanıtmak amacıyla Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Türk Mutfağı Yaz Okulu, alanında isim yapmış Türk şeflerle programa katılacak yabancı şefleri bir araya getirerek Türk sofrasını dünyaya açacak, ağız tadıyla yeni dostluklar kuracak.
Türkiye’nin farklı mutfaklarının yerinde deneyimleneceği eğitim programı 15 gün sürecek. Dünyanın farklı yerlerinden gelen katılımcılar, uygulamalı atölye çalışmalarıyla Türk yemeklerini yerel tarifler ve teknikler eşliğinde ve alanında isim yapmış Türk şefler rehberliğinde öğrenme imkânı bulacak. Aynı zamanda uzman akademisyenlerden Türk mutfağının kadim tarihi ile ilgili bilgi alacak.
Yaz Okulunda Türkiye’nin zengin mutfak kültürü konu edilecek, Türkiye’de 2025 yılının Aile Yılı olması sebebiyle “Aile Sofrası” teması işlenecektir.
Program 16 - 31 Temmuz 2025 tarihleri arasında İstanbul, Konya ve Gaziantep’te gerçekleştirilecektir.
Programa; aşağıdaki niteliklere sahip 15 kişinin kabul edilmesi öngörülmektedir. Her ülkeden sadece bir kişi kabul edilecektir.
Program uluslararası katılımcı kitlesi göz önüne alınarak İngilizce ve Türkçe yürütülecektir.
Otel, üniversite veya kurum yurtlarında/misafirhanelerinde tek kişilik odalarda konaklanacaktır.